The Rocky Horror Picture Show

Samtale + filmvisning

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Samtale + filmvisning

Publikumsmanus finner du her! ()

The Rocky Horror Picture Show har siden filmatiseringen i 1975 utviklet seg til et kultfenomen som overgår de fleste, ikke minst i skeive miljøer. Hvordan har en nisjefilm, som startet som en scenemusikal, og som parodierer science fiction og B-filmer, blitt til kultfilmen over alle kultfilmer?

Filmekspert Brita Møystad Engseth, skuespiller Petter Winther og forfatter Molly Øxnevad møtes til samtale om hvorfor de elsker The Rocky Horror Picture Show. Samtalen ledes av Vanja Ødegård, forskningsbibliotekar på Nasjonalbiblioteket og tidligere leder av Oslo/Fusion.

Etter samtalen vises hele filmen (1975-versjonen, såklart), med full manus- og propspakke. Finn fram din indre Dr. Frank N. Furter og kom!

NB: Ingen stearinlys/lightere – lys med lommelykt eller telefonen! Vanngevær er heller ikke lov av hensyn til lerretet, men små vannpistoler går bra.

Litteraturhuset Wergeland Gratisbilletter legges ut fredag 2. september kl. 9.00 https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/the_rocky_horror_picture_show_samtale__filmvisning

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!