THE NEW RISE OF LATIN AMERICA

Seminar with Martín Hopenhayn, Andrés Rivarola Puntigliano and Benedicte Bull

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Fra importsubsituterende industrialisering og blandingsøkonomi i Brasil til Cubas planøkonomi, og videre til deregulering og privatisering på 1980- og 90-tallet: Latin-Amerika har vært slagmark og laboratorium for forskjellige utviklingsstrategier. Etter nesten tretti år med nyliberal dominans mener mange å se en ny latinamerikansk utviklingsmodell i emning. Hva kjennertegner denne modellen – er det i det hele tatt noe nytt med den? Kan den lykkes? Og hvem skal lede an utviklingen i tiårene som kommer?

På 1950- og 60-tallet var FNs økonomiske kommisjon for Latin-Amerika (ECLA) en av de viktigste aktørene på utviklingsfeltet. Dette tidligere kraftsentrumet har de siste årene opplevd en renessanse. Martín Hopenhayn er direktør for sosial utvikling ved ECLA. Sammen med Andrés Rivarola Puntigliano fra Stockholms universitet og Benedicte Bull fra Universitetet i Oslo, deltar han på dette seminaret om utviklingsstrategier og fattigdomsreduksjon.

Seminaret foregår på engelsk.

Arrangementet er en del av Latin-Amerika på Litteraturhuset 6.-10. november.
SE HELE PROGRAMMET OG LES MER OM FORFATTERNE HER (/latinamerika)

Kjelleren Litteraturhuset Seminar med Martín Hopenhayn, Andrés Rivarola Puntigliano og Benedicte Bull Latin-Amerika på Litteraturhuset (2012)

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!