Textduell

Med April McKay, Maiken Horn Bolset, Bruno Jovanović og Ninthu Paramalingam

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Med April McKay, Maiken Horn Bolset, Bruno Jovanović og Ninthu Paramalingam

Hvem er den skeive samtidslitteraturens Lucky Luke?

Fire forfattere plasserer sine skeive litterære favoritter i hylsteret og duellerer mot hverandre med skarpe strofer fra sine utvalgte verker. All tekst er lov å lade revolverne med, være det lyrikk, sangtekster, noveller, romaner eller monologer. Publikum bestemmer hvem som skyter blink og hvem som bommer på målet!

Åsmund Kvarme Skuterud på kontrabass sørger for musikalsk stemning underveis i duellen.

April McKay er biolog og slampoet, opprinnelig fra USA.

Maiken Horn Bolset er forfatter, og debuterte med diktsamlingen Narr i 2016. Hun var også festivallyriker for Oslo jazzfestival 2021.

Bruno Jovanović er forfatter. Han debuterte i 2021 med romanen Etter hvert vil øynene venne seg til mørket, som ble nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris.

Ninthu Paramalingam er samfunnsgeograf og tar en master i Indigenous Studies ved Universitet i Tromsø. De har en allsidig bakgrunn som blant annet radiojournalist, formidler og skribent. Paramalingam har og jobbet med bevegelser i Norge og Brasil som kjemper for retten til hjem og autonomi. Nylig har de gitt ut radioserien «Decolonize it» der folkelige kamper med perspektiv på kjønn og seksualitet i det globale sør er sentrale.

Litteraturhuset Berner-kjelleren skeiv litteratur Gratis med påmelding https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/skeiv_kjeller Skeiv kjeller

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!