Tett Cortázar

Eduardo Halfon om Julio Cortázar

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Eduardo Halfon om Julio Cortázar

Julio Cortázar er et sentralt navn i den såkalte latinamerikanske boomen. Argentineren har primært blitt kjent for sine noveller, men så er det også dette formeksperimentet av en roman, Rayuela (Paradis på norsk), som har blitt stående som en påle i litteraturhistorien.

Romanen ble publisert i 1963, men setter fortsatt tydelige spor bl.a. i den guatemalanske forfatteren Eduard Halfons tekster. Hans roman Den polske bokseren er satt sammen av ulike komponenter som har blitt skiftet ut i de forskjellige oversettelsene som foreligger. Den norske versjonen av romanen er dermed avvikende fra den franske, tyske og engelske. I overenstemmelse med Cortázars formgrep, hevder Halfon.

Velkommen til nok et arrangement i Litteraturhusets serie «Litterære ledestjerner», der internasjonale forfattere snakker om et forfatterskap de setter særlig høyt. Denne gangen Halfon om Cortázar.

Fredag 14.9 kan du høre Halfon i samtale med Mattis Øybø om sitt eget forfatterskap (https://litteraturhuset.no/arrangement/blomstringibakgarden/a-finne-en-sigoyner/), og lørdag 15.9 snakker Halfon med Marlon James og Ane Farsethås om språk, identitet, historie og litteratur fra Mellom-Amerika og Karibia. (https://litteraturhuset.no/arrangement/blomstringibakgarden/blomstring-i-bakgarden/)

Litteraturhuset Kjelleren Nærlesning Engelskspråklige arrangement Blomstring i bakgården

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!