Stillstand og stilleben | AVLYST

Torgny Lindgren og Ragnar Hovland

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

På grunn av sykdom må dessverre Torgny Lindgren avlyse sitt Oslo-besøk. Vi beklager.

Kjøpte billetter refunderes ved henvendelse til Litteratuhusets administrasjon: post@litteraturhuset.no (mailto:post@litteraturhuset.no) eller telefon 22 95 55 30 (innen 20.01.15).

Kan man hevde at Klingsors arbeid den sommeren i søndre Östergötland markerte et skritt fremover i hans kunstneriske utvikling? At han så å si beveget seg i retning av vår samtid? Nei, neppe. Sannheten er at han aldri utviklet seg som kunstner.

Torgny Lindgren har begått en ny roman, Klingsor. Hovedpersonen, som også gir navn til romanen, er av Klingsor-slekta, en slekt som ikke har annet til felles enn at de er spredd for alle vinder. Men en gang bodde Klingsorene på én felles gård og drev med jordbruk.

Nå lærer Klingsor seg stilleben gjennom et korrespondansekurs, reiser til kunstskole i Paris der han kun gjør seg bemerket én gang han er veldig full, før han returnerer til hjemlandet og gifter seg med henne som han korresponderte med på kurset. Klingsors kunstneriske utvikling uteblir. Men hvor stort problem er egentlig det? Hva er et liv? Og hva vil det si å skape?

Torgny Lindgren har vunnet både Augustprisen og Selma Lagerlöfs litteraturpris for sine tidligere romaner, som alle har røtter i et særegent litterært univers på en svensk landsbygd med magiske overtoner. Han er en av Sveriges mest leste forfattere, æresdoktor ved flere universiteter og en av De aderton som hvert år deler ut Nobelprisen i litteratur på vegne av Svenska Akademien. Nå snakker han med forfatterkollega Ragnar Hovland om sin nye roman. Oversetter er Per Qvale.

Wergeland Litteraturhuset Torgny Lindgren og Ragnar Hovland

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!