Stille stormer

Helle Helle og Merethe Lindstrøm

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Helle Helle og Merethe Lindstrøm er to av Skandinavias mest toneangivende forfattere. Helle Helle har det med å la mennesker strande et eller annet sted i det ukjente. Hennes siste roman på norsk, Dette burde skrives i nåtid, oversatt av Trude Marstein, følger en tjueårings vandringer i København. Egentlig skal hun på universitetet, men i likhet med de fleste andre hovedpersonene i dette forfatterskapet lar hun seg i stedet føre med av tilfeldige mennesker og møter.

Merethe Lindstrøm hadde allerede et langt og kritikerrost forfatterskap bak seg da hun i fjor fikk Nordisk råds litteraturpris for Dager i stillhetens historie. Her er det et gammelt ektepars hemmeligheter og fortielser som undersøkes.

Helle og Lindstrøm betegnes ofte som minimalistiske og realistisk orienterte forfattere som holder seg unna de sterkeste virkemidlene. Dette er ikke litteratur med de store faktene, hevdes det. Likevel dirrer ikke-kommunikasjonen, de uløselige konfliktene og det eksistensielle alvoret mellom linjene. Nå kommer de til Litteraturhuset for å snakke om hvorfor de skriver som de gjør, hvor mye de kutter, og hvorfor de begge holder fram Kjell Askildsen som en av sine favorittforfattere. Forfatteren Ingrid Z. Aanestad leder samtalen.

Wergeland Litteraturhuset Helle Helle og Merethe Lindstrøm

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!