Stemmer fra Balkan

Hemon presenterer Arsenijević og Hrgović

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

ARRANGEMENTET FOREGÅR PÅ ENGELSK

Vladimir Arsenijević og Maja Hrgović er yngre forfattere fra henholdsvis Serbia og Kroatia og skriver begge presis, uredd prosa i både novelle- og romanformatet. De to forfatterne har et kritisk blikk på utviklingen og samtiden i sine respektive hjemland. Hvordan speiles serbisk og kroatisk realitet i deres tekster? Krigen, sårene som gror eller ikke gror, den europeiske økonomiske krisen som rammer de sårbare balkanske samfunnene så hardt? Og hvordan setter deres journalistiske virke preg på skjønnlitteraturen de skriver?

Aleksandar Hemon har gjennom sine antologier Best European Fiction gjort toneangivende europeiske forfattere kjent for et amerikansk publikum, og utdrag av både Arsenijević og Hrgovićs tekster har vært publisert der. Nå presenterer Hemon de to forfatterne for Litteraturhus-publikummet.

HALLO BALKAN
Arrangementet inngår i Litteraturhusets satsning Hallo Balkan, som går over fem dager fra onsdag 6. til søndag 10. mai. I år er det tjue år siden Bosniakrigen ble avsluttet. Hva skjer med litteraturen på Balkan? Hvilke forfattere leder an, hva skriver de om og i hvilke sjangre?
Les mer om Hallo Balkan her (https://litteraturhuset.no/serie/hallo-balkan/)

Engelskspråklige arrangement Wergeland Litteraturhuset Hemon presenterer Arsenijević og Hrgović

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!