Språkløse satellitter

Helga Flatland, Amalie Kasin Lerstang og Eivind Evjemo

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

En kvinne og en mann. På mange måter to ressurssterke unge nordmenn, men likevel satellitter i drift, uten språk og 110 retning. Hvilken vei skal de søke seg tilbake?

Kvinnen er hovedperson i Amalie Kasin Lerstangs debutroman Europa. Hun har oppdaget at ekskjæresten har skrevet bok om henne, i tillegg er hun ufrivillig gravid. Løsningen blir å forsvinne ut i et kriserammet Europa.

Mannen er hovedperson i Helga Flatlands nye roman Vingebelastning. Han har kjæreste og utsikter til en helt grei karriere, men jakter på større følelser og drives av en uro. Hva er meningen med mitt, mitt, akkurat mitt liv?

Flatland har tidligere gjort seg bemerket med trilogien om den lille bygda som mister flere av sine gutter i krigen i Afghanistan, og fikk Tarjei Vesaas’ debutantpris for den første av disse bøkene, Bli hvis du kan. Reis hvis du må. Lerstang fikk samme gjeve pris for Europa. Denne kvelden møter de en tredje Vesaas- vinner, Eivind Hofstad Evjemo, til en forsøksvis samfunnsdiagnostisering. Skaper tida vi lever i nummen apati og passivitet? Og i tilfelle hvorfor?

FOTO: Bearbeidet av Gladesigner

Wergeland Litteraturhuset Helga Flatland, Amalie Kasin Lerstang og Eivind Evjemo

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!