Sør-Afrikas litterære gull

Litterær inngang til VM-vertsnasjonen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

For første gang arrangeres fotball-VM på det afrikanske kontinentet. I en hel måned vil hele verdens øyne være rettet mot Sør-Afrika. Men hva kjennetegner egentlig den sørafrikanske nasjonallitteraturen? Hva handler den om? Hva bør vi lese? Og kan vi i det hele tatt bruke begrep som nasjonallitteratur i et land med elleve offisielle språk? Gir det mening å snakke om hvit og svart afrikansk litteratur, eller er nettopp litteraturen et sted hvor slike skiller mister mening? Og hvordan knytter samtidslitteraturen seg til forståelsen av det nye Sør-Afrika?

«Det er på tide å skape rom i bokhylla for oppdaterte versjoner av hva et så kontrastfylt og nærmest kulturelt eksplosivt land som Sør-Afrika har å by på av litterært gull», skriver litteraturviter Tonje Vold i etterordet til Kabelo Sello Duikers roman Jeg har sett mørkets
indre, som nylig har utkommet på norsk. Tonje Vold innleder denne kvelden og samtaler deretter med Jakob Lothe, professor og kjenner av sørafrikansk litteratur, og Christian Kjelstrup, som har oversatt Jeg har sett mørkets indre. Samtaleleder er Asta Busingye Lydersen.

Etter arrangementet vises Sør-Afrika–Uruguay på storskjerm.

Wergeland Litteraturhuset Litterær inngang til VM-vertsnasjonen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!