Søndag med Siri

Snikkikk i Siri Hustvedts kommende roman

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

ARRANGEMENTET ER NÅ UTSOLGT I HOVEDSAL (WERGELAND). BILLETTER TIL DIREKTEOVERFØRING PÅ STORSKJERM I AMALIE SKRAM OG KJELLEREN ER LAGT UT TIL SALG HER (/Billetter/index.html) (50,-).

Vi liker å tenke på at hun har gått på Bergen Katedralskole, at moren er norsk og faren etterkommer av norske amerikafarere. Men Siri Hustvedt er likevel en amerikansk forfatter og essayist, og det av stort format. Nå ærer hun nok en gang Litteraturhuset med et eksklusivt besøk.

Hennes nye roman heter The Blazing World og kommer først ut på engelsk i mars 2014. Den norske oversettelsen vil foreligge omtrent samtidig. Likevel vil Siri Hustvedt allerede nå gi oss et innblikk i og lese fra romanen. Fortellingen kretser rundt den avdøde kunstneren Harriet Burden, hennes liv og virke. Burden ble ingen stor stjerne mens hun levde, men etter sin død har stadig flere fått øynene opp for kunsten hennes. Gjennom notatbøker, dagbøker og avisartikler skapes et komplekst bilde av henne og hennes kamp for egen kunst og identitet i en mannsdominert kunstverden.

Essaysamlingen Living, Thinking, Looking fra 2012 kommer også ut på norsk i disse dager, i Ika Kaminka og Bjørg Nesje Nybø sin oversettelse. Utgivelsen fikk The Guardians anmelder til å sammenlikne Hustvedt med Virginia Woolf. Nå snakker hun med kritiker og påtroppende redaktør for Vinduet Kaja Schjerven Mollerin om kunst, liv og tenkning.

Kjelleren Amalie Skram Wergeland Litteraturhuset Snikkikk i Siri Hustvedts kommende roman

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!