So many silences to be broken

Et seminar om Audre Lorde

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Et seminar om Audre Lorde

It is not the difference which immobilises us, but silence. And there are so many silences to be broken.
Audre Lorde – “The Transformation of Silence into Language”

Den amerikanske forfatteren og aktivisten Audre Lorde (1934-1992) beskrev seg selv om «svart, lesbisk, mor, kriger, poet». Hun var en kompromissløs stemme som nektet å la seg definere av andre, og var avgjørende i framveksten av det interseksjonelle perspektivet, som utforsker hvordan ulike former for makt og diskriminering virker parallelt og overlappende. Hva slags betydning har Lordes poesi og teori hatt, og hvordan har forfatterskapet hennes åpnet nye perspektiver?

I denne helaftenen viet Lordes liv og diktning møtes danser og skribent Grace Tabea Tenga og postdoktor i engelsk litteratur Louisa Olufsen Layne til dybdesamtale. Underveis vil det bli vist tre digitale miniforedrag med ulike perspektiver på Lordes forfatterskap, av forfatter Marjam Idriss, førsteamanuensis i engelskspråklig litteratur Bruce Barnhart, og poet og oversetter Shadi Angelina Bazeghi, som blant annet har oversatt Lordes dikt til dansk. Miniforedragene legges også ut på nett og kan ses fram til 1. mai.

Samtalen strømmes direkte her (https://youtu.be/ObxQHF9Xy_I)

Se Marjam Idriss’ miniforedrag her (https://youtu.be/wiiQk0sxP0k)

Se Bruce Barnharts miniforedrag her (https://youtu.be/deGQSfzrmM0)

Se Shadi Angelina Bazeghis miniforedrag her (https://youtu.be/1ihEXkWurtw)

Etter samtalen vises dokumentaren Audre Lorde – The Berlin years 1984 to1992 fra 2012, med introduksjon ved lærer og skribent Mohammed Abdi. Det blir også mulig å se filmen hjemme 17. og 18. mars. Til slutt inviterer vi publikum til åpen samtale.

Seminaret er et samarbeid mellom Oslo Internasjonale Teaterfestival/Black Box teater og Litteraturhuset, og vil foregå på engelsk. På grunn av smittevernsreglene vil samtalen foregå kun digitalt som direktesendt video.

Litteraturhuset Black Box teater Wergeland Gratis - digitalt Litteraturhuset strømmer

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!