Snøstorm av lykke

Motorpsycho og Johan Harstad

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Arrangementet er nå utsolgt i hovedsal. Vi har lagt ut billetter til Kjelleren hvor samtalen overføres direkte på storskjem. Billetter (50,-) til det kan kjøpes her. (https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?arrnr=12189&frs_id=3947754&frs_pris=&dato=&p_id=154&)

Det finnes de som mener Motorpsycho er lyden av 90-tallet. Johan Harstad er en av dem. Som ung mann fant han albumet Blissard i en platebutikk i Stavanger, og alt ble forandret.

I Morgenbladets kåring av de hundre beste norske plateutgivelsene kom Blissard på 25. plass. Som Norges kanskje største Motorpsychofan fikk Johan Harstad i oppgave å skrive hundre sider om albumet. Manuset ble på drøye tre hundre begeistrede sider, med omfattende fotnoter og fun facts. Det ble ikke bare en bok om et band, men vel så mye om en tid, en oppvekst og en ung manns vei inn i musikken og litteraturen. Og det er fansen, Psychonautene, som har betalt regningen. Såkalt «crowdfunding», folkefinansiering, er et relativt nytt konsept i Norge, men Motorpsychos fans lot det ikke være noen tvil om at denne utgivelsen var ønsket.

Motorpsycho har kanskje soundtracket på 90-tallet, mens Johan Harstad har laget den litterære lyden til samme generasjon. Med titler som Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? og Hässelby har han etablert seg som en av de mest toneangivende yngre norske forfatterne. Og Motorpsycho har vært med hele veien. Nå møter han Bent Sæther og Hans Magnus «Snah» Ryan på Litteraturhusets scene.

Wergeland Litteraturhuset Motorpsycho og Johan Harstad

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!