Snikkikk med Nikolaj Frobenius

Nikolaj Frobenius leser høyt fra sin kommende roman «Rasende lys. En roman om Henry Rinnans framgang».

Portrett av Nikolaj Frobenius
Foto: Christian Elgvin

Torturisten og forræderen Henry Rinnan infiltrerte med nidkjærhet den norske motstandsbevegelsen og anga norske motstandsfolk, og sendte slik mange av dem i døden. Men hvem var egentlig Henry Rinnan? Hva drev denne tilsynelatende vanlige mannen til å bli den mest beryktede angiveren under krigen?

Romanen Rasende lys følger Rinnans vei oppover i Gestapos rekker, gjennom avhør, dobbeltspill og tortur, til å bli okkupasjonsmaktenes høyest betrodde nordmann i landsdelen. En forræder, en iskald psykopat – men også en sjarmerende kremmer og familiefar som forsøker å begrunne sine valg i tilværelsen.

Nikolaj Frobenius er en forfatter med forkjærlighet for det mørke i menneskesinnet, gjerne i kombinasjon med ekte hendelser. Han har blant annet skrevet flere intense psykologiske thrillere, og latt seg inspirere av historiske personer som Edgar Allan Poe, og Tjostolv Moland og Joshua French. I kveld skal Frobenius lese fra manuset på sin kommende roman om Henry Rinnan, hvor han bruker fiksjonens muligheter til å sirkle inn en ondskap det er vanskelig å forklare rasjonelt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!