Snikkikk med Jan Kjærstad

Jeg er brødrene Walker

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Odd Marius Walaker, 15 år fra Uranienborg, føler seg som to – som brødrene Walker – og lever et litt annet liv enn andre ungdommer. Han har et forhold til sin nabo, fru Haram. Han blir lagt i bakken av fire jenter som vil omskjære ham. Han fører samtaler med Gamle Hellas. Han svarer på folks kjærlighetsbrev. Odd Marius er et menneske med en ny bevissthet som opplever at veldige rom åpner seg, muligheter kanskje ingen andre har sett. Problemet er bare at denne innsikten er borte da han, mange år senere og som regjeringens sjef, skal lose Norge gjennom den verste krisen i landets historie.

Jan Kjærstad har tidligere gitt ut blant annet Kloden dreier stille rundt (1980), Rand (1990), trilogien om Jonas Wergeland (Forføreren, Erobreren, Oppdageren) og Kongen av Europa (2005).

Hver tirsdag fra 1. juli til 5. august blir det litterære førpremierer – snikkikk – på huset. Da kommer noen av høstens forfattere og leser fra bøker som enda ikke finnes i bokhandel eller på bibliotek. Er det sol, tar vi det på Kafe Oslos uteservering. Hvis ikke, er det Amalie Skram som gjelder.

Litteraturhuset Jeg er brødrene Walker

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!