Snikkikk med Jan Grue

Jan Grue leser høyt fra sin kommende roman «Det kinesiske rommet».

Portrett av Jan grue
Foto: Mathias Fossum

2027. Skillet mellom kunstig intelligens og menneskelig bevissthet er for lengst utvisket på internett. Står den fysiske verden for tur?

Verden over faller mennesker inn i en underlig passiv tilstand, og selvmordstallene stiger dramatisk. Filosofen Philip Vinge er blant de få som mistenker at det har brutt ut en ny og farligere pandemi: Et virus som angriper selve meningen med livet. Men i Philips hjemland Norge, verdens fredeligste og tryggeste land, tror nesten ingen på dette viruset. Til det er både myndigheter og innbyggere for logiske, for rasjonelle … nærmest som maskiner.

Jan Grue har utgitt over 15 titler, både romaner, noveller, sakprosa, og barnebøker. For den selvbiografiske sakprosautgivelsen Jeg lever et liv som ligner deres vant han kritikerprisen, og ble nominert til Nordisk råds litteraturpris. Grue har også blitt tildelt P.O. Enquists pris og Fritt Ords pris for sitt forfatterskap. Til høsten er han aktuell med romanen Det kinesiske rommet, en filosofisk thriller om eksistensielle spørsmål, om sannhet og fortellinger, og om hva det vil si å være et menneske.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!