Smugler eller grenselos?

På innsiden av vår tids største folkevandring.

Icon of a placeSkram

Icon of an id badge

Arrangert avSolumBokvennen

Icon of a ticket

Gratis

Bilde av bokomslag

Hver eneste dag blir flyktninger og andre migranter smuglet over noen av verdens farligste grenser. Hva er det som gjør at millioner av mennesker legger sitt eget og sine barns liv i hendene på menneskesmuglere for å la seg frakte over snødekte fjellkjeder, glohete ørkener og åpne hav?


Hvem er bakmennene, og kvinnene, som muliggjør disse reisene, og hvor går grensen mellom menneskesmugling og menneskehandel? Stemmer egentlig det bildet politikere og media har skapt av smuglere som utelukkende onde og skruppelløse?


I Makedonia kjører et 80 år gammelt ektepar syriske flyktninger over grensen, skjult under falske høyballer på lasteplanet sitt. Gjennom Sahara kjører akademikeren Abeo turister om dagen og flyktninger om natten. I Middelhavet loser en gammel fisker mennesker bort fra tvungen internering skjult i fiskebåten sin og i Libanon har etablerte reisebyråer endret kundegruppen sin.


I Libya er slavemarkedene i full drift, torturen en del av hverdagen og menneskerettigheter brytes uten at noen reagerer. Hvordan ender norske skattepenger i hendene på libysk milits?
I over tjue år har Kristina Quintano fulgt menneskesmuglere i og rundt Middelhavet. Med denne boken trekker hun paralleller mellom vår tids menneskesmuglere og fortidens grenseloser.
Smugler eller grenselos? På innsiden av vår tids største folkevandring tar oss med på innsiden, til dem som muliggjør vår tids største folkevandring. Dette er et unikt portrett av de smuglerne politikerne vil til livs.


Kristina Quintano samtaler med Linn Stalsberg.


18.00 Dørene åpner
18.30 Velkommen v forlaget og samtale mellom forfatter Kristina Quintano og forfatter og journalist, Linn Stalsberg
Høytlesning v skuespiller Bendik Østbye Johannessen
19.30 boksignering og mingling
20.00 arrangement slutt. Vi tar et glass i baren.


Åpent og gratis for alle

Velkommen!

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram is the second largest room at the House of Literature, located on the second floor.

Picture of the room Skram at Litteraturhuset with empty rows of chairs

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!