Smarttelefonen for dummies

Av Thomas Hylland Eriksen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Av Thomas Hylland Eriksen

Tenk at det knapt er 15 år siden smarttelefonen gjorde sitt inntog. Før det var det vel knapt noen som så for seg muligheten av å gå rundt med GPS, mail, podkast og internett i en liten dings i lomma.

I boka Appenes planet undersøker Thomas Hylland Eriksen hvordan smarttelefonen har påvirket vår følelse av tid og rom, vår evne til å huske og planlegge. Han ser på hvordan teknologien endrer oss som individer og som samfunn, slik han gjorde i boka Øyeblikkets tyranni for 20 år siden.

Hylland Eriksen er professor i sosialantropologi ved Universitetet i Oslo, og har i en årrekke arbeidet med temaer som globalisering, nasjonalisme, identitetspolitikk og klimaspørsmål.

I dette digitale foredraget tar han for seg hvordan teknologi endrer samfunn, nærmere bestemt de store forandringene som har fulgt den lille dingsen hver av oss har i lomma.

Skjermlei? Hør foredraget som podkast i stedet. Du finner podkasten vår Litteraturhuset i din podkast-app og på Spotify.

Videoen er ikke lenger tilgjengelig.

Litteraturhuset Digitalt Litteraturhuset strømmer teknologi for dummies Digitalt Litteraturhusets podkast (https://soundcloud.com/user-67512258-134314539) · Smarttelefonen for dummies. Ved Thomas Hylland Eriksen (https://soundcloud.com/user-67512258-134314539/thomas-hylland-eriksen-om) Gratis - digitalt

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!