Slipp meg fri, hold meg fast

Velkommen til en radikalt åpen, modig og sårbar samtale om traumer og parforhold.

Icon of a placeBerner

Icon of a ticket

Gratis

Bok og forfatter

På baksiden av sin siste bok som har fått tittelen Slipp meg fri, hold meg fast, skriver Mai Camilla Munkejord (46), tidligere professor i samfunnsvitenskap, nå podcaster, forfatter og veileder:

«I mitt nåværende parforhold, ekteskap nummer to, var det ikke bare to sterke, sunne – ja, tilsynelatende suverene – mennesker på 31 og 33 år som traff hverandre for tretten år siden. Like mye var det to sårede indre barn som møttes. Begge på vakt, begge med en følelse av å være feil og uønsket. Og møttes, det gjorde også to ulike kompenserende atferdsmønstre. I flere år var parforholdet i overlevelsesmodus. Jeg følte meg misforstått, avvist og deprimert, og det samme gjorde min mann. Vi gjorde alt som sto i vår makt for at lasset ikke skulle velte. Så veltet det likevel.»

Hun forklarer: Denne boken ble i all hovedsak ble skrevet i løpet av en kort og intens periode våren 2023. Men nå i januar, fikk den en ny avslutning; en åpen slutt. Det var det som var sant akkurat da. Lasset var veltet. Alt var uavklart.

Men skulle det veltede lasset bli et endelig punktum, eller var det spiren til en ny start?

Og hvordan skulle det i så fall gå til?

Anneli Mjøen, NARM traumeterapeut og yogalærer, vil lede denne spennende samtalen somvil handle om både traumer og parforhold, kommunikasjonsmønstre, om våre yngre deler, og om hvordan vi, gjennom traumebevisste terapiformer, og ikke minst gjennom selvansvar, radikal tilgivelse, aksept og egenkjærlighet gradvis kan tre inn i vår egen kraft.

I tillegg til lansering av Mai Camillas siste bok, blir det relansering av La masken falle, en personlig fortelling om å gi slipp på barndomstraumer, begge med illustrasjoner av Kari Mette Brunvatne Tilley. I tillegg blir dette samtidig lanseringen av LA MASKEN FALLE Forlag som ble etablert for kun én måned siden. For i aller, aller siste sving, besluttet Mai Camilla å utgi bøkene i egen regi, enda nettopp det å utgi bøkene uten et «skikkelig forlag« i ryggen har vært hennes største frykt.

Det blir god tid til spørsmål fra salen. Signering av bøker etter arrangementet.

Forhåndsomtaler av Slipp meg fri, hold meg fast:

«Denne boken er fengslende, sår, nær og helende. Du kan ikke la være å gå i prosess selv, og samtidig nyte skrivekunsten og legge merke til hvor vakkert Mai Camilla syr sammen historier, dikt og teorier. Et smykke av en bok!»

Marga Dijkman, sertifisert coach og coach-trener

«Denne boken forvandler teorier fra akademiske psykologibøker til levd liv. Anbefales for alle som ønsker inspirasjon til å navigere i relasjoner som trigger oss.»

Kristine Eikelind, psykoterapeut, mystiker, forteller

«Avvising. Frykt som lurer like under overflata. Stum skam. Mai Camilla Munkejord formidlar på sin særeigne måte korleis barndomstrauma ho og mannen ber på, slit på forholdet deira. Kan dette ekteskapet bergast?»

Ranveig Boge, intuitiv coach og fasilitator

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Berner?

Dette arrangementet finner sted i Berner. Berner-kjelleren er en mellomstor sal i underetasjen på Litteraturhuset.

Bilde av salen Berner i kjelleren på Litteraturhuset, med et portrett av Mia Berner på veggen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!