«Skrift kroppen» av Jeanette Winterson

Foredrag ved Tina Åmodt

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Foredrag ved Tina Åmodt

I Skrift på kroppen fra 1992 forteller jeg-personen om sitt forhold til den gifte kvinnen Louise, et intenst kjærlighetsforhold fylt av begjær, tap og mektige følelser. Men hvem er egentlig denne jeg-fortelleren, uten navn og uten spesifisert kjønn? Og forandrer historien seg avhengig av om det er et heterofilt eller et lesbisk forhold? Ved å sette fokus den kroppslige erfaringen utforsker romanen kroppens rolle i møtet med andre, og trekker i bredere forstand inn leserens erfaringer i møte med litteraturen.

Jeanette Winterson (f. 1959) er en engelsk forfatter. Hun debuterte i 1985 med romanen Oranges are not the only fruit, som ble en umiddelbar suksess, og har utgitt over 30 romaner, teaterstykker, essays, fortellinger og barnebøker siden. Hun har ofte vært forutfor sin tid, og utforsket tidlig temaer som utenforskap, kjønnsdiversitet, klimakrise og forholdet mellom menneske og teknologi, alt med en egen språklig finesse.

Tina Åmodt er forfatter, og debuterte med kortprosasamlingen Anleggsprosa i 2010. Siden har hun utgitt de to romanene Det blir aldri lyst her og Doris: en sjøroman. Hun jobber også som oversetter, og har blant annet gjendiktet Athena Farrokhzad til norsk. I dette foredraget forteller Åmodt om Wintersons roman, og om hva den har betydd for henne.

Foredraget inngår i serien Skeive klassikere, hvor ulike foredragsholdere tar for seg gamle og nye storverk fra den skeive litteraturen. Arrangementsserien er støttet av BUFDIR.

Litteraturhuset Nedjma Gratisbilletter legges ut 23. mai kl. 00.00 skeiv litteratur Lørdagsforedraget Skeive klassikere Tina Åmodt har dessverre måttet avlyse foredraget.

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!