Skrekk Skansen

John Ajvide Lindqvist og Johan Harstad

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Vampyrer bor i blokk i svenske drabantbyer. Statsministeren holder tale til landets levende døde. Svisker og allsang erstattes med skrik og frykt på et blodig Skansen i solnedgang. John Ajvide Lindqvist har gjort det til sitt varemerke å skrive skrekkromaner fra den helt vanlige svenske hverdagen. Han ble for alvor kjent i Norge med romanen og filmen La den rette komme inn hvor han skildrer et vakkert vennskap mellom to barn, den ene ensom og bortkommen, den andre blodsugende vampyr. Nå er han aktuell med Lille stjerne, ifølge svenske kritikere hans beste roman til nå, hvor vi møter en liten jente med en sangstemme fra en annen verden som tar livet av voksne på de mest brutale måter. Til lyden av svingende dansebandmusikk forandrer hun den svenske, syngende sommerlykken på Skansen for alltid.

Med intens spenning kombinerer skrekkmesteren Lindqvist mytisk ondskap med vakre vennskap og samfunnskritikk. Hans norske kollega Johan Harstad er heller ikke ukjent med den dystre fortellingen. Da han skrev om Albert Åberg i romanen Hässelby i 2007, hadde både demoner og verdens undergang sin naturlige plass. På Litteraturhuset i kveld møtes de to til samtale om ondskapen i det svenske «samhället», skrekkromaner og Vikingarna.

Se John Ajvide Lindqvists hjemmelagde video om (http://www.youtube.com/watch?v=xOsGW-vEZvI)Lille stjerne (http://www.youtube.com/watch?v=xOsGW-vEZvI) (youtube) (http://www.youtube.com/watch?v=xOsGW-vEZvI)

Lille stjerne er fyllt med referanser til alt fra dansbandlåter til David Bowie. Hør Ajvide Lindqvists egne spilleliste her! (spotify) ()

Wergeland Litteraturhuset John Ajvide Lindqvist og Johan Harstad

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!