Skolebesøk med Omar Alshogre og Zeina Bali

For videregående skoler

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

For videregående skoler

Hvordan er det å sitte fengslet for meningene sine? Hvordan opplevdes revolusjonen og borgerkrigen i Syria innenfra? Hva slags betydning kan litteratur ha for en befolkning som lever under konflikt, og hva slags konsekvenser har det når et regime opplever litteraturen som farlig?

Litteraturhuset ønsker videregående skoler velkommen til to miniforedrag på en time:

Omar Alshogre om å bli fengslet for meningene sine som 15-åring
Da den arabiske våren startet med opprør over hele Midtøsten, var syriske Omar Alshogre 15 år gammel. Han ble med ut i gatene for å demonstrere, ble arrestert og sendt til et av Syrias verste fengsler. Gjennom flere år satt han fengslet, og opplevde både tortur og å se døde medfanger. Men han overlevde både tida i fengselet og en farlig reise inn i Europa, og bor i dag i Sverige. Nå forteller Omar Alshogre sin historie.

Zeina Bali om romanen Skallet, som la grunnlag for den syriske revolusjonen
Norsk-syriske Zeina Bali var student på Damaskus Universitet da revolusjonen startet i Syria. Allerede som ung student i Damaskus leste hun romanen Skallet av Mustafa Khalife, som skildrer tortur og inhuman behandling i syriske fengsler. I likhet med mange andre syrere ble hun sterkt påvirket av å lese denne forbudte romanen. Bare det å eie et eksemplar av boka kunne sende deg i et av Assads fengsler. Derfor sirkulerte utdrag og kopier i hemmelighet blant studenter og andre. Nå forteller Zeina Bali historien om boka som fikk så stor betydning for opprøret i Syria og for henne selv.

Arrangementet vil foregå på norsk og svensk og var i ca. 1 time.

Påmelding til skole@litteraturhuset.no (mailto:skole@litteraturhuset.no)

Litteraturhuset Wergeland Gratis med påmelding Skolebesøk For barn og unge Saladindagene 2019

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!