Skjermbruk i skolen for dummies

Ved Gaute Brochmann

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Ved Gaute Brochmann

Da datteren til Gaute Brochmann skulle få iPad på skolen, ble foreldrene kalt inn til et informasjonsmøte. «Så flott, da kan jeg få vite litt mer om skolens tanke bak bruken av digitale verktøy,» tenkte Brochmann. I stedet fikk han en to timers leksjon i hvordan lade en iPad.

Dette ble startskuddet for Brochmanns utforskning av digitaliseringen av norsk skole. Det er et tema som debatteres hett og ofte, og folk på begge sider i debatten har gjerne sterkere meninger enn de har kunnskap om feltet.

For hva sier egentlig forskningen – er det bedre for barna å lære på skjerm enn med papir og blyant? Hvordan bør foreldre og lærere forholde seg til skjermbruken i skolen – ikke minst nå som pandemien har flyttet enda mer av læringen over på skjerm?

Gaute Brochmann er redaktør i ArkitekturN, skribent og forfatter av boka De digitale prøvekaninene. I dette foredraget vil han gi et innblikk i digitaliseringen av norsk skole, og hva vi bør gjøre med situasjonen.

Videoen er ikke lenger tilgjengelig.

Litteraturhuset Digitalt Litteraturhuset strømmer teknologi for dummies Digitalt Gratis - digitalt Litteraturhusets podkast (https://soundcloud.com/user-67512258-134314539) · Skjermbruk i skolen for dummies (https://soundcloud.com/user-67512258-134314539/skjermbruk-i-skolen-for)

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!