Silvana - väck mig när ni vaknat

Dokumentar om Silvana Imam

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Dokumentar om Silvana Imam

Silvana Imam debuterte med albumet Rekviem i 2013, og i 2016 kom Naturkraft, som anmelderen i avisa Expressen utropte til en moderne svensk klassiker. På få år har rapperen opplevd et prisdryss av de sjeldne, blitt kåret til både årets artist og årets tekstforfatter i Sverige og på rekordtid etablert seg som en av Nordens største rapartister.

I fjor gjestet Imam Litteraturhuset, og nå viser vi dokumentarfilmen som ble lovet den gangen: Silvana – väck mig när ni vaknat er Mantaray Films dokumentar om det svenske fenomenet. Den ble tidligere i vår hedret med svensk films gjeveste pris, nemlig Guldbaggen, for beste dokumentar.

Imam har røtter i Litauen og Syria, og den åpent lesbiske punkrapperen har vært tydelig med sitt feministiske og antirasistiske budskap både på og utenfor scenen. Filmen viser kunstnerens tidvis kronglete vei fram til å finne sin plass i det svenske samfunnet. Og videre: Hvordan håndtere et slikt vanvittig gjennombrudd? Hvordan være et godt forbilde og leve opp til betegnelsen «sterk kvinne»? Det handler også om å bryte sammen og om stor kjærlighet: forholdet mellom Silvana og den svenske popartisten Beatrice Eli.

Samfunnsdebattant og Silvana-fan Nora Mehsen introduserer filmen.

NB. I sommerkatalogen står det ved en feil at det er billetter til filmvisningen. Filmvisningen er gratis, og åpen for alle.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/silvana__vck_mig_nr_ni_vaknat

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!