SIFA inviterer til The Election year 2024 konferansen

Foredrag med Samba Dialimpa Badji, og paneldiskusjon med Eirik Bergersen, Sunniva Engh og Samba Dialimpa Badji

Icon of a placeBerner

Icon of a ticket

Gratis

Bildet som illustrerer valget

SIFA har som mål å belyse valgåret 2024.

Totalt 64 land over hele verden skal etter planen holde valg – dette utgjør 49 % av verdens befolkning. I den forbindelse inviterer vi til «Valgåret 2024» på Litteraturhuset, hvor vi vil utforske de globale og regionale demokratiske trendene verden står overfor i dag. Vi vil holde et foredrag og en påfølgende panelsamtale som utforsker ulike temaer: valget i USA, fremveksten av høyreorienterte og antidemokratiske tendenser i Europa, fremveksten av Asia-stormaktspolitikk og ikke-demokratiske tendenser i flere afrikanske land .

Panelet består av:

Eirik Bergesen - Eirik Bergesen er politisk kommentator, programleder og tidligere diplomat. Han har vært i norsk utenrikstjeneste i 10 år, jobbet med politisk satire i NRK og er for tiden podcast-vert sammen med folkerettsekspert Sofie Haugestøl hvor de diskuterer hverdagsnyheter, ved å sette dem inn i et bredere politisk perspektiv, «det store bildet».

Samba Dialimpa Badji - PhD-kandidat ved OsloMet i journalistikk og medievitenskap. Han har en mastergrad i forsvarsfred og sikkerhet og en BA i journalistikk. Før han begynte i DD-MAC-prosjektet, jobbet Samba for Africa Check, en faktasjekkende organisasjon som jobber med å takle feilinformasjon og fremme mediekunnskap i Afrika. Sambas forskning fokuserer på sosiale mediers rolle i de væpnede konfliktene i Etiopia og Mali.

Sunniva Engh - Førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo. Engh har en DPhil i moderne historie fra University of Oxford (2006), med avhandlingen 'Population Control in the 20th Century: Scandinavian Aid to the Indian Family Planning Programme'. Engh har også en MPhil i økonomisk og sosial historie (2000), University of Oxford. Fra 2012 var Engh seniorstipendiat ved Norsk institutt for forsvarsstudier (IFS) og deres senter for asiatiske sikkerhetsstudier.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Berner?

Dette arrangementet finner sted i Berner. Berner-kjelleren er en mellomstor sal i underetasjen på Litteraturhuset.

Bilde av salen Berner i kjelleren på Litteraturhuset, med et portrett av Mia Berner på veggen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!