Sex og klasse

Didier Eribon og Magnus Marsdal

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Didier Eribon og Magnus Marsdal

Faren skal begraves. Det er derfor den franske akademikeren Didier Eribon reiser til Reims for første gang på over tjue år. Han er kjent for sin sosiologiske forskning om homofili og er åpen om egen legning. I møte med barndommens rike slår paradokset imot ham: Hvorfor har det vært vanskeligere for ham å skrive og snakke om at han kommer fra et smått bemidlet arbeiderklassehjem, enn at han tilhører en seksuell minoritet? Og hvordan kan det ha seg at skammen over arbeiderklassebakgrunnen sitter i også etter fylte seksti?

Hjem til Reims har blitt et av de mest påaktede essayene i fransk og europeisk offentlighet de siste ti årene og betraktes som et viktig bidrag for å forstå hvordan Front National har fått grep om den franske arbeiderklassen. Essayet har blitt bearbeidet til teater av Berlinteateret Schaubühne og vist på Manchester International Festival og er også utgivelsen som fikk Edouard Louis til å skrive Farvel til Eddy Bellegueule. Nå foreligger essayet på norsk i Thomas Lundbos oversettelse.

Didier Eribon er filosof og sosiolog og forfatter av en rekke sosiologiske bøker, med en omfangsrik biografi om Michel Foucault som den mest kjente. På Litteraturhuset snakker han med forfatter og leder for Manifest tankesmie Magnus Marsdal, som også bl.a. har befattet seg med hvordan arbeiderklassen politisk beveger seg stadig lenger mot høyre.

Samtalen foregår på engelsk og er arrangert med støtte fra Institut français.

Fredag 5.10 snakker Eribon om sin litterære ledestjerne, filosofen og feministen Simone de Beauvoir. (https://litteraturhuset.no/arrangement/simone-de-beauvoir-2/)

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/sex_og_klasse Engelskspråklige arrangement

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!