Satan og det sublime

László Krasznahorkai og Kaja Schjerven Mollerin

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

László Krasznahorkai og Kaja Schjerven Mollerin

Navnet hans nevnes ofte i forbindelse med Nobels litteraturpris. Ungarske László Krasznahorkai har vært en kultforfatter siden debuten Satantango i 1985, og to av bøkene hans har blitt til kultfilmer signert regissøren Béla Tarr. Sitt gjennombrudd på det engelskspråklige markedet fikk forfatteren først da debutboka ble oversatt til engelsk i 2015, og samme år ble han tildelt International Booker Prize. Krasznahorkai hadde da imidlertid lenge vært en størrelse i det litterære Europa, og spør man Karl Ove Knausgård om hvilken forfatter han har lyst til å ha som biograf, er svaret nettopp denne særegne ungareren.

Seiobo der nede er Krasznahorkais andre tittel på norsk. Boka ble opprinnelig gitt ut i 2008 og består av 17 fortellinger som i lange sveipende setninger og på ulikt vis undersøker menneskets dragning mot det vakre og tematiserer viktigheten av å søke sublimitet, det opphøyde, i kunsten. Oversettelsen er gjort av Ove Lund.

Tidligere har debutboka Satantango kommet ut i norsk oversettelse ved Kari Kemeny. Her skildres det traurige livet i en landsby i det kommunistiske Ungarn gjennom noen dager i gjørme og regn. En mann alle trodde var død, vender plutselig tilbake igjen. Hvem er han egentlig? Satan selv? Hør Krasznahorkai i samtale med forfatter og litteraturkritiker Kaja Schjerven Mollerin.

Arrangementet foregår på norsk og ungarsk.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/satan_og_det_sublime_lszl_krasznahorkai_og_kaja_schjerven_mollerin https://www.facebook.com/events/842952859419947/

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!