Sarajevo-star

Aleksandar Hemon og Helge Jordheim

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

ARRANGEMENTET FOREGÅR PÅ ENGELSK

Aleksandar Hemon hadde allerede startet forfatterkarrieren da han dro som turist til USA i 1992. Planen var å bli noen måneder, men så brøt krigen ut i hjemlandet. Ni år etter, i 2001, skapte han furore med sin engelske debut: novellesamlingen Hvor er Bruno? Gjennom romanen Nowhere Man fra 2002 og novellesamlingen Kjærlighet & Hindringer fra 2009 forsterket Hemon sin posisjon som en av USAs viktigste litterære stemmer. Han har også lenge vært premissleverandør i den litterære amerikanske offentligheten med sine antologiutgivelser av Best European Fiction. I disse dager kommer hans nye roman ut i USA, med tittelen The Making Of Zombie Wars.

På norsk er han aktuell med den personlige essaysamlingen Boka om alle mine liv, der han blant annet skildrer oppveksten i jugoslavisk Sarajevo og eksiltilværelsen i USA. Utgivelsen er oversatt til norsk av Hilde Stubhaug. Og fortsatt er det dekkende, det den bosnisk-amerikanske forfatteren tidligere har sagt om sine tekster: «triste bøker for humoristiske mennesker» og «humoristiske bøker for triste mennesker».

Hva tenker så Hemon om alle de levde livene? Møt ham i samtale med Helge Jordheim, professor i kulturhistorie ved Universitetet i Oslo.

HALLO BALKAN
Arrangementet inngår i Litteraturhusets satsning Hallo Balkan, som går over fem dager fra onsdag 6.- til søndag 10. mai. I år er det tjue år siden Bosniakrigen ble avsluttet. Hva skjer med litteraturen på Balkan? Hvilke forfattere leder an, hva skriver de om og i hvilke sjangre?
Les mer om Hallo Balkan her (https://litteraturhuset.no/serie/hallo-balkan/)

Arrangementet er støttet av Kulturrådet og Den amerikanske ambassaden i Oslo.

Engelskspråklige arrangement Wergeland Litteraturhuset Aleksandar Hemon og Helge Jordheim Hallo Balkan! (2015)

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!