Sangpoetene

Anne Grete Preus, Kari Bremnes og Marie Amdam

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Anne Grete Preus, Kari Bremnes og Marie Amdam

To seriøst gode musikere med en sjelden evne til å få ord og melodilinjer til å samarbeide. Etter å ha vært blant premissleverandørene i norsk musikkliv i en årrekke møtes Anne Grete Preus og Kari Bremnes for å snakke om sine kunstnerskap så langt og om veien videre.

Hvordan jobber de fram tekstene, musikken? Hva tenker de om utviklingen av den norske og internasjonale musikkscenen, og hva har endret seg siden de selv debuterte på scenen? Felles for dem begge er at de også har søkt inspirasjon hos andre kunstnere. Bremnes er særlig kjent for å ha tonesatt dikt av Tove Ditlevsen og Edvard Munchs tekster, mens Preus blant annet har oversatt Bob Dylan og skrevet musikk til Jens Bjørneboes teaterstykke. Hvordan virker andre kunstneres arbeider inn på det Preus og Bremnes selv lager?

«En ekte sangpoet» var betegnelsen Anne Grete Preus brukte om sin kollega Kari Bremnes da hun overrakte Bremnes den høythengende Edvardprisen i 2010. Med blant annet tre Spellemannspriser i lomma er dette en betegnelse som passer like godt på Preus.

På Litteraturhusets scene møter de to Marie Amdam til samtale. Hun er litteraturviter i tillegg til at hun er låtskriver, gitarist og vokalist i bandet Razika.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/sangpoetene_anne_grete_preus_kari_bremnes_og_marie_amdam

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!