SALONG! Med Anna Kleiva

Åpen mikrofon + samtale med Amalie Kasin Lerstang

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Åpen mikrofon + samtale med Amalie Kasin Lerstang

Skriver du? Eller vil du bare høre gode folk diskutere det å skrive?

SALONG! kombinerer konvensjonell “åpen mikrofon”, hvor alle som én kan lese og dele tekstene sine, med lavskuldret, men opplysende samtale om kunst og praksis. Hver kveld byr på inspirasjon og refleksjon med noen av Norges fremste kunstnere og formidlere.

Denne gang skal det handle om stedsbestemt skriving. Hvordan skrive om – og ut ifra – et bestemt sted, enten det er et sted man kjenner godt eller aldri har vært, fra en europeisk storby eller den fjerneste vidda. Hvordan kapre stemningen, omgivelsene og essensen av et sted?

Gjest denne gang er poet og forfatter Amalie Kasin Lerstang. Hun vant Tarjei Vesaas debutantpris 2014 for romanen Europa, og ga i 2018 ut den kritikerroste diktsamlingen Vårs, om hjembyen Notodden. Lerstang er også redaktør for debutantantologien Signaler, har undervist ved Westerdals og Forfatterstudiet i Bø, og leder dessuten sin egen skriveworkshop på Litteraturhuset, i samarbeid med Norsk Forfattersentrum.

Salongvert Anna Kleiva debuterte i 2011 med diktsamlingen Ti liknande versjonar, og fikk mye oppmerksomhet for den senere samlingen Drikkeviser frå Paris. Hun har nylig oversatt den moderne klassikeren Late dagar, vilde netter av Eve Babitz, en feiring av byen Los Angeles, et sted Kleiva selv har skrevet ut ifra i romanen Echo Mountain fra 2018.

Etter samtalen skrur vi på mikrofonen for alle som vil lese og dele tekstene sine, ta del i fellesskapet og teste ut materiale foran et publikum. Påmelding fra kl. 19:30! OBS: Maks tre minutter per opplesning.

Litteraturhuset Berner (u. et) Skjønnlitteratur Sosialt og underholdning

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!