Saladinforedraget 2017

Ved Hind Khoury

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Hvordan ser den siste tidens utvikling i Jerusalem ut fra palestinernes side? Hvilke framtidsscenarier finnes for de ulike etniske og religiøse minoritetene i Jerusalem, når de eneste israelerne mange palestinske barn har møtt, er soldater, og mange israelere aldri har vært i den palestinske delen av byen?

I oktober la flere tusen palestinske og israelske kvinner ut på en fredsmarsj tvers gjennom landet, fra grensen mot Libanon til statsminister Benjamin Netanyahus bolig i Jerusalem. Kvinnene var lei av den stadig økende splittelsen og volden og mangelen på konstruktiv handling fra politiske myndigheter. Stadig flere hevder at tostatsløsningen er død, i praksis om ikke i ord. Hvilke veier fins da framover, og hva er det som står i veien for de mulige løsningene?

Organisasjonen bak marsjen, Women Wage Peace, som ble stiftet etter Gaza-krigen i 2014, mener det ikke er mangel på forslag og mulige veier mot en fredelig løsning, men mangel på politisk vilje fra styresmaktene.

Hind Khoury var blant appellantene under marsjen. Hun er tidligere Jerusalem-minister for de palestinske selvstyremyndighetene og er generalsekretær for den kristne palestinske organisasjonen Kairos Palestine. Også hun har lenge hevdet at det er den politiske viljen det skorter på. Hun holder årets Saladinforedrag.

Engelskspråklige arrangement Ved Hind Khoury Wergeland Litteraturhuset Saladindagene 2017

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!