Saladindagene 2018

Evig konflikt mellom kristne og muslimer?

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Evig konflikt mellom kristne og muslimer?

Scroll ned for å se alle enkeltarrangement.

Var Saladin en helt som frigjorde Jerusalem eller Rikard Løvehjertes onde nemesis? En voldelig hærfører eller kurdisk frigjøringshelt? En religiøs fundamentalist eller en pragmatisk og samlende leder for sunnier og sjiaer? Svaret kommer an på hvem du spør og hvordan du leser historien.

Ideen om en evig konflikt mellom kristne og muslimer står sterkere i dag enn på lenge. Stadig større deler av Midtøsten trekkes inn i konflikter der sunnier står mot sjiaer, med jesidiske, jødiske, kristne og andre minoriteter i kryssilden. En voksende minoritet av nordmenn har antimuslimske holdninger mens et økende antall norske muslimer er skeptiske til jøder.

Hvordan skal vi tenke om sammenhengen mellom krig og religion? Hva kan historisk kunnskap bidra med i dagens situasjon? Under Saladindagene 2018 oppsummeres ti år med islamdebatt. Inspirert av historien om da den muslimske hærføreren Saladin gjenerobret Jerusalem fra korsfarerne, samles forskere og forfattere til en opplyst samtale om sammenhengene mellom fortid, nåtid og framtid, i Europa og Midtøsten.

Saladin – 6.mars Skolebesøk med Ilan Pappe, Hannah Helseth og Thorvald Steen (https://litteraturhuset.no/arrangement/forfattermoter-varen-2018/saladin-besok-av-ilan-pappe-hannah-helseth-og-thorvald-steen/) Les mer om Saladindagene og tidligere års program (https://litteraturhuset.no/saladindagene/)

Litteraturhuset Wergeland Engelskspråklige arrangement

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!