Saklig tirsdag: Om gjengvold i Sverige

med Diamant Salihu

Portrett av Diamant Salihu
Foto: Thron Ullberg

Våren 2020 lykkes fransk politi med å hacke den krypterte Encrochat-tjenesten, og kan dermed overvåke kommunikasjon mellom narkotikakurerer, gjengledere og tenåringssoldater i sanntid.


For å redde liv må politiet handle raskt, uten å røpe at de lytter. Blant de kriminelle skjer det stadig flere uventede arrestasjoner og uroen sprer seg. Nye aktører og nye nettverk vokser også frem, drevet av ære og hevn i kampen om narkotikamarkedet, mens politiet følger med. Særlig ett navn dukker opp overalt: Den kurdiske reven.


Diamant Salihu
er gravende journalist i SVT. Han har tidligere jobbet i Expressen, blant annet som avisens korrespondent i London og New York. Salihu har mottatt Guldspaden 2021 av Föreningen Grävande Journalister og Bernspriset av Svenske PEN samme år.


Nå er Salihu aktuell med boken Når ingen lytter, som gir et unikt innblikk i det indre livet til de kriminelle nettverkene i Sverige. Boken fikk strålende mottagelse i Sverige og ble særlig berømmet for sitt litterære driv og svært grundige research.


Få med deg Diamant Salihus foredrag denne tirsdagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!