Saklig søndag med Frode Fanebust

Alexander Kielland-ulykken: katastrofe og korrupsjon

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Alexander Kielland-ulykken: katastrofe og korrupsjon

Den 27. mars, 1980, kantret boligplattformen Alexander Kielland på Ekofiskfeltet i Nordsjøen. Ulykken kostet 123 menneskeliv. Talløse pårørende fikk sine liv snudd opp ned og satt igjen med et ønske om svar på hva som forårsaket tragedien. Gjennom et samrøre av politikere, næringsaktører og granskere ble imidlertid sannheten om norgeshistoriens største arbeidsulykke unndratt offentligheten. Nå, mer enn 40 år senere, står sentrale vitner endelig frem og forteller at det var mange var med på å holde sannheten skjult. Dette bekreftes også av tidligere lukkede arkiver.

Frode Fanebust er en norsk forfatter, siviløkonom og historiker. Med bakgrunn i professor Marie Smith-Solbakkens omfattende forskning, har han skrevet boken Katastrofe og korrupsjon: det skjulte spillet etter Alexander L. Kielland-ulykken. I sitt foredrag denne søndagen presenterer Fanebust en historie om maktmisbruk og fortielse, og et sår i sagaen om oljelandet som fortsatt ikke har grodd.

Norli Litteraturhuset Litteraturhuset Skram Gratisbilletter legges ut mandag 15. august https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/saklig_soendag_med_frode_fanebust Saklig søndag

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!