Saabyes spor

Lars Saabye Christensen og Selma Lønning Aarø

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Lars Saabye Christensen og Selma Lønning Aarø

Lars Saabye Christensen vant Tarjei Vesaas’ debutantpris for diktsamlingen Historien om Gly, som kom i 1976. Han er også blant dem som har evnet å bli elsket både av kritikerne og av et bredt lag av leserne. Romanene Beatles og Bly er folkeeie, og samtidig har han vunnet det meste av store litterære priser, deriblant Kritikerprisen, Brageprisen og Nordisk råds litteraturpris.

Christensen er Oslo-skildreren framfor noen. Bøkene i serien Byens spor er de siste fra hans hånd, trilogien
avsluttes med høstens roman, Byens spor. Skyggeboken. Gjennom tre bind har vi fulgt familien Kristoffersen, Ewald, Maj og Jesper, gjennom 50-tallets Oslo. Forfatterens skarpe kvinneportretter har blitt framhevet av kritikerne. Selv hevder forfatteren at husmødrene var 50-tallets heltinner, og at deres bidrag til samfunnsoppbyggingen etter krigen har vært lite påaktet. I Byens spor. Skyggeboken får de sin litterære oppreisning. Samtidig dukker heltene fra Beatles opp igjen.

Forfatter Selma Lønning Aarø skrev særoppgave om Beatles på gymnaset og setter Christensens forfatterskap høyt. Nå møtes de to på scenen.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/saabyes_spor_lars_saabye_christensen_og_selma_loenning_aaroe https://www.facebook.com/events/315310352502898/

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!