Russland for dummies

Lørdagsforedrag ved Iver B. Neumann

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Lørdagsforedrag ved Iver B. Neumann

Forholdet mellom Russland og Vesten er på sitt kaldeste siden oppløsningen av Sovjetunionen, etter at Russland har annektert Krim og driver proxykrig med USA i Syria. Men hva med Russlands relasjon til sine naboer i Asia? Hvordan er forholdet til Kina, og hva tenker Kreml om situasjonen i Nord-Korea? Og hvorfor støtter russerne opp om Putins regime?

Iver B. Neumann er professor i internasjonale relasjoner ved London School of Economics og seniorforsker ved NUPI. Han holder det første av fire lørdagsforedrag i Litteraturhusets serie om asiatiske stormakter for dummies. Hvilke nøkkelhendelser i moderne russisk historie må vi kjenne til for å forstå Russland som asiatisk stormakt?

Lørdagsforedraget inngår i Litteraturhusets satsning Folkeopplysning, som er støttet av DNB.

Litteraturhuset Wergeland Lørdagsforedraget Folkeopplysning Asiatiske stormakter for dummies Iver B. Neumann er professor i internasjonale relasjoner ved London School of Economics og seniorforsker ved NUPI. Han gir deg i denne podkast Russland for dummies. Foredraget ble holdt på Litteraturhuset 28. oktober 2017.

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!