Revolusjonen vil bli strømmet

Saklig søndag med Carline Tromp

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Saklig søndag med Carline Tromp

For få år siden var det relativt enkelt å identifisere representanter for ytterliggående eller ekstreme høyremiljø. Støvleklampingen fra flaggveivende snauskaller faller en raskt i tankene.

Men noe skjedde på 2010-tallet. I årene opp mot, og etter, Donald Trumps valgseier i 2016, oppsto nye bevegelser som alt-right i USA og Generasjon Identitær i Europa, som presenterte seg som unge, friske og befriende politisk ukorrekte. På nettfora og sosiale medier vokste ytre høyre fram som en protestbevegelse mot eliter, feminister og innvandrere, og nye fellesskaper oppsto.

Det tok lang tid før etablerte medier for alvor begynte å skrive om nettsteder som for eksempel Breitbart og 4chan, på tross av at de kan ha hatt stor påvirkning på utfallet av det amerikanske valget i 2016 og bidratt til en politisk radikalisering og normalisering av ekstreme holdninger i hele Vesten.

Carline Tromp (debattjournalist i Klassekampen og fast kritiker i Bokmagasinet) er for tiden aktuell med boken Kulturkrig. I dag kan du høre hennes argumentasjon for at kulturkrigen i hovedsak er et medieskapt fenomen, som henger tett sammen med medierevolusjonen vi befinner oss i.

Norli Litteraturhuset Litteraturhuset Skram Gratis med påmelding Saklig søndag https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/revolusjonen_vil_bli_stroemmet_saklig_soendag_med_carline_tromp

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!