Redigert kjærlighet

PO Enquist om sin siste roman

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

ARRANGEMENTET ER NÅ UTSOLGT I HOVEDSAL (WERGELAND) OG TIL DIREKTEOVERFØRING PÅ STORSKJERM I AMALIE SKRAM. BILLETTER TIL DIREKTEOVERFØRING PÅ STORSKJERM I KJELLEREN ER LAGT UT TIL SALG HER (https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?arrnr=13319&frs_id=4087567&frs_pris=&dato=&p_id=154&) (50,-).

Jag kan inte skriva kärleksromaner, sa han nästan häftigt, jag duger inte till det.

Ett annat liv het Per Olov Enquists forrige bok, en selvbiografi skrevet i tredjeperson. Nå kommer Liknelsesboken. En kärleksroman, der han på mange måter kan sies å fortsette der han slapp. Det er liknelsesbokens hovedperson som ikke kan skrive kjærlighetsromaner. Likevel forteller han om det avgjørende, rystende møtet mellom en femten år gammel gutt og en trettifem år eldre kvinne på et furugulv uten kvisthull.

De som har vært i Enquists univers før, vil kjenne igjen bedehuset og det lille grønne huset, den dypt troende moren og en far som dør altfor tidlig, notatbøker med dikt som brennes eller kanskje reddes i siste liten, grotter, og en premierev som fraktes til hovedstaden.

PO Enquist er en av storfortellerne fra Västerbotten, dette området som har en slik utrolig tetthet av dyktige forfattere. Nå har han blitt 78 år og voksen og snakker med kritiker Kaja Schjerven Mollerin om kjærlighet og om det går an å revidere den talen man holdt i sin mors begravelse.

Kjelleren Amalie Skram Wergeland Litteraturhuset PO Enquist om sin siste roman

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!