Problemet med Renhet (Purity)

Mennesker har en iboende tilbøyelighet til å tiltrekkes det rene og avvise det urene.

Icon of a placeSkram

Icon of a ticket

Gratis

Portrettbilde av foredragsholder
Foto: Jo Michael de Figueiredo

Mennesker har en iboende tilbøyelighet til å tiltrekkes det rene og avvise det urene. Men vår tendens til å betrakte De Andre som urene - innvandrere, mennesker med en annen tro, seksuell orientering eller stamme - har lenge blitt utnyttet av ledere for å så splid og hat.

Zen-buddhismen oppfordrer oss til å undersøke vårt naturlige forhold til renhet på måter som hjelper oss å bedre relatere til andre mennesker, grupper og ulike aspekter av oss selv. Denne tilnærmingen er noe verden kunne trenge mer av nå.

Koshin er nåværende lærer på Rinzai Zen-senter Oslo. Han studerte sammen med Joshu Sasaki Roshi fra 1990 til 2002 ved Mt. Baldy Zen Center i Los Angeles, og var viseabbed ved senteret de to siste årene. Han ble ordinert i 1991 og fikk lærer-tittel i 1999. Siden har han etablert Puget Sound Zen Center i Washington state, ikke så langt fra Seattle. Koshin har ledet RZS sine sesshiner (retreat) siden 2006 og har vært senterets lærer siden 2009.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!