Poesikjeller

Forfatterne Linda Klakken, Erlend O. Nødtvedt og Mona Høvring leser høyt fra de nyeste diktutgivelsene sine. Poetene presenteres av forfatter, gjendikter og redaktør Endre Ruset.

Forfatterportrett av Erlend O. Nødtvedt, Endre Ruset, Linda Klakken og Mona Høvring.
Foto: Elias Dahlen, Tove Sivertsen, Ida Gøytil, Agnete Brun

Velkommen til poesikjeller på Litteraturhuset, hvor vi fyller Berner-kjelleren med ny poesi! Her vil forfatterne Linda Klakken, Erlend O. Nødtvedt og Mona Høvring lese høyt fra de nyeste diktutgivelsene sine. Poetene presenteres av forfatter, gjendikter og redaktør Endre Ruset.

Linda Klakken (f. 1979) debuterte i 2013 med poesiutgivelsen Mamma, kone, slave. Hun har fire diktbøker bak seg så langt, i tillegg til gjendiktninger av Natalie Shapero og Leonard Cohen, flere sakprosautgivelser og en barnebok. Høstens nye utgivelse, Jordsøster, tematiserer å miste et barn, med sorgen, sinnet og kaoset som følger.

Erlend O. Nødtvedt (f. 1984) debuterte i 2008 med langdiktet Harudes, og har utgitt to romaner i tillegg til fire kritikerroste poesiutgivelser. Språklig eksperimentering og historisk inspirasjon går igjen i litteraturen hans, som ofte også er tydelig geografisk plassert på Vestlandet. Det gjelder også for hans ferske utgivelse Olav Nygards seng, som går i leken dialog med den avdøde poeten Olav Nygard.

Mona Høvring (f. 1962) debuterte i 1998 med diktboka IIK! Ein dialog, og har siden utgitt en rekke kritikerroste bøker i flere sjangere. I høst er hun aktuell med sin syvende diktsamling. Som tidligere bøker utforsker Himlene glitrer kvinnerollen, kjønn og androgynitet, denne gangen plassert i et underfundig univers av spådommer, gåter og frelse.

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!