Poesien i et hjørnespark

Simon Critchley om VM, fotball og filosofi

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Simon Critchley om VM, fotball og filosofi

My only religious commitment is to Liverpool Football Club.

Det handler aldri om en balls mer eller mindre vilkårlige forflytning over fotballbanen. Det handler om laget. Nasjonen. En manns mandighet. Individets storhet, dets fysiske og psykiske styrke. Er ikke egentlig fotball sosialistisk i sitt vesen? Og hvis den er det: Hvordan endte lagspillet over alle andre lagspill opp i en hengemyr av kommers og korrupsjon?

Filosofen Simon Critchley er professor i filosofi tilknyttet New School for Social Research i New York. Han har et bredt interessefelt og har tidligere skrevet om blant annet David Bowie, Hamlet og selvmord. Nå er han aktuell på norsk med Det vi tenker på når vi tenker på fotball. Oversettelsen er ved Audun Vinger. Som en varm åpning på Litteraturhusets sommer, der fotball-VM gis en sentral plass, går Critchley i sitt foredrag tettere på fotballspillets estetikk: Hvordan skal vi forstå dette spillets skjønnhet og den appellen som får millioner av mennesker over hele verden til å engasjere seg på livet løs? Og hvem er egentlig fotballens helter og skurker?

Litteraturhuset Kjelleren https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/poesien_i_et_hjoernespark Russisk fotballsommer på Litteraturhuset

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!