Ljuba Jakimtsjuk: Poesi om krigen og nærhet

I forbindelse med norsk litteraturfestival i Lillehammer, kommer Ljuba Jakimtsjuk til Norge. Vi inviter til et møte med hennes poesi i Oslo.

Banner
Foto: Alina Ruda

I forbindelse med norsk litteraturfestival i Lillehammer, kommer Ljuba Jakimtsjuk til Norge. Vi inviter til et møte med hennes poesi i Oslo.

Etter Russlands fullskala invasjon har poeten Ljuba Jakimtsjuk har vært en av de mest tydelige forfatterstemmene fra Ukraina internasjonalt. Hun leste sitt dikt "Prayer" på Grammy awards i USA i 2022. Diktene hennes har blitt lest på fransk av skuespillerinnen Cathrine Deneuve. Ljuba er spesielt interessert i de ukrainske futuristene (for eks. Semenko) på 1920-tallet og skrevet manus til filmen "Huset Slovo"

Jakimtsjuk skal snakke på Litteraturhuset torsdag 30.mai kl 19.00 hvor hun skal snakke om krig, poesi og om kampen for et fritt Ukraina.

Foredraget i Oslo blir arrangert av Den ukrainske forening i Norge i samarbeid med Den norske forfatterforening og Ukrainas ambassade i Norge

Innledning ved Astrid Sverresdotter Dypvik, redaktør i Syn og Segn
Diskusjon om poesiens rolle i dagens Ukraina og om forandringer i ukrainsk kultur i krig
Diktopplesninger (på ukrainsk)

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Kverneland?

Dette arrangementet finner sted i Kverneland. Kverneland er en lys sal med utsikt mot Slottsparken.

Bilde av salen Kverneland på Litteraturhuset, med en stor veggillustrasjon som viser norske forfattere, tegnet av Steffen Kverneland.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!