Poesi og metall

Jørn H. Sværen og Jørgen Munkeby

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

jeg binder blomster

Tre ord midt på en blank side i poet og oversetter Jørn H. Sværens kritikerroste diktsamling Dronning av England. Et bilde av forfatteren som blomsterbinder: en som skaper noe nytt gjennom språket. På Litteraturhusets scene møter Sværen denne kvelden en annen nybrottsmann: Jørgen Munkeby, jazzmusikeren som har tatt med seg frijazz og en mer strippa rockesound inn i metallen. Resultatet har fått betegnelsen blackjazz og har gitt Shining både Spellemannspris og internasjonal suksess.

Én forfatter og én musiker. De kjenner tradisjonene, vet hvor de kommer fra, og står stødig når de skaper noe nytt. Og feltene deres overlapper: Munkeby har laget musikken til danseforestillinger av Et dukkehjem og Hamlet, mens Sværen er medlem av bandet Ulver, som spiller både psykedelisk rock og sorgtunge messer, og har laget musikk til spillefilmer og teater, senest Demoner 2014.

Hvor treffes de to, og hvor velger de ulike veier? Hvilke likheter finnes i oppbygningen av en låt og et dikt, i toner og ords lydlighet og måten man framhever det estetiske på, i musikk og litteratur? Og har den stillferdige poesien noe til felles med metallens dissonans og massive støybilde? Sværen og Munkeby møter Vagantredaktør Audun Lindholm til samtale.

Kjelleren Litteraturhuset Jørn H. Sværen og Jørgen Munkeby

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!