Peter Beck: Foredrag og filmvisning

MIFF Oslo: Peter Beck: Israel – igjen i kamp for sin eksistens + filmen om musikkfestival-massakren

Icon of a placeWergeland

Icon of an id badge

Arrangert avMIFF Oslo

Icon of a ticket

Gratis


MIFF Oslo inviterer til et åpent møte på Litteraturhuset tirsdag 23. januar kl. 18:30 (merk datoen og klokkeslettet!), med journalist Peter Beck fra Jerusalem.

Etter foredraget vises dokumentarfilmen (ca. 1 time) om massakren på musikkfestivalen i Israel 7. oktober, hvor 364 ble drept og 40 tatt til gisler.

Foredraget til Beck har tittelen Israel – igjen i kamp for sin eksistens. Et traumatisert, men innbitt og forent Israel kjemper nok en gang på flere fronter for sin overlevelse som jødenes land. Igjen dør unge israelere i en krig Israel ikke kan tape.

Hamas’ barbariske massakre mot forsvarsløse bosetninger utløste krigen 7. oktober, men den avdekket også den latente antisemittisme i den vestlige verden. Norske reaksjoner på Israels motangrep i Gaza er blitt behørig registrert i Israel. Mange israelere anser Norge for å være en av de mest anti-israelske land i Europa.

Peter Beck er en pensjonert norsk journalist som de siste årene har bodd i Israel. Han har tidligere jobbet for Aftenposten og skriver fortsatt artikler i norske aviser, blant annet i Stavanger Aftenblad. Peter Beck har holdt et stort antall foredrag i MIFF gjennom årene.

Han er alltid oppdatert med siste nytt og svært velinformert om den aktuelle situasjonen.Dokumentarfilmen om massakren på Supernova-festivalen vises etter en kort pause. Traileren for filmen kan sees her:

Sted: Litteraturhuset i Oslo. Møterom: Wergeland.Tid: 18:30Vi åpner dørene fra kl. 18:00 for sosialt samvær, kaffe og noe å bite i.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Wergeland?

Dette arrangementet finner sted i Wergeland. Wergeland er Litteraturhusets storstue, med amfi og stolrader.

Bilde av Litteraturhusets hovedsal Wergeland

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!