mange barrikader: Cato Schiøtz i samtale med Rune Slagstad

26. juli 2023 fylte Cato Schiøtz 75 år. Dette er ikke festskrift i vanlig forstand, men et utvalg av hans foredrag, essays og artikler.

Icon of a placeNedjma

Icon of an id badge

Arrangert avDreyers forlag

Icon of a ticket

Gratis

Banner med bilde av Cato Schøitz og Rune Slagstad

26. juli 2023 fylte Cato Schiøtz 75 år. Dette er ikke festskrift i vanlig forstand, men et utvalg av hans foredrag, essays og artikler.

På mange barrikader. Essays og artikler er tredelt: «Den aldri hvilende Cato», der Cato Schiøtz portretteres og intervjues. Den åpner med Kaj Skagens novellistiske «Portrett av Cato». Så følger «Juss, litteratur – og litt til», med innledning av Peter Normann Waage.

Del II inneholder tekster om dommen mot Knut Hamsun, om Torgersen-saken og et lengre essay om Olav H. Hauge. Del III handler om Cato Schiøtz’s hovedinteresse antroposofi, og inneholder både en generell orientering om antroposofi og en artikkel om antroposofi og kristendom. Introduksjon ved Frode Barkved.

Se Facebook-arrangement

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Nedjma?

Dette arrangementet finner sted i Nedjma. Nedjma er en mellomstor sal i Litteraturhusets tredje etasje.

Bilde av salen Nedjma i 3. etasje på Litteraturhuset med tomme stolrader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!