Øyeblikk av evighet

En forestilling basert på Stein Mehrens diktning

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

For første gang er det laget teatermonolog basert på Stein Mehrens diktning. Forestillingen er bearbeidet og regissert av Morten M. Faldaas.

"Øyeblikk av evighet" urframføres på Litteraturhuset og er en hyllest til én av Norges største diktere i hans 75. år. Forestillingen er fritt basert på Stein Mehrens diktning gjennom 40 år. Mehren er nominert til Nordisk Råds litteraturpris hele syv ganger. Han er en av Norges mest respekterte og kritikerroste diktere.

– Ensomhet og lengsel går på tvers av kjønn, klasse, kultur, alder og sosial status. Han tenker høyt med sin stumtjener, sier Faldaas om stykket.

"Øyeblikk av evighet" er blitt til etter en idé av Morten M. Faldaas. Historien beveger seg fritt i Stein Mehrens univers. Forestillingen blir tonsatt med musikkbilder av Sigurd Rós og Ruth Potter vil spille harpe i Wergelandsalen.

– Dette blir en forestilling om kjærlighetens brutalitet. Kjærligheten går fra de store høyder til de dype daler. Her er det en brutal innsikt i det maskuline menneskets lengsel, sier Faldaas.

Stein Mehren har en særegen posisjon i norsk litteratur. Som lyriker utmerker Mehren seg ved sin originale fantasikraft, billedrikdom og musikalitet. I en alder av 75 år er han fremdeles produktiv.

Morten M. Faldaas er skuespiller og regissør. I hovedsak tilknyttet Nationaltheatret. Faldaas har også spilt i en rekke norske og internasjonale filmer. Han har blant annet regissert seks oppsetninger på Nationaltheatret.

Manus, regi, scenografi
Morten M. Faldaas.

Musikk
Lydbilder: Sigurd Rós. Harpe: Ruth Potter (live).


Etter arrangementet er det Onsdagskjeller med egen bar, spill, bøker og musikk i Kjelleren. Denne onsdagen kan du høre Frode Gryttens spilleliste «LOVE».

Wergeland Litteraturhuset En forestilling basert på Stein Mehrens diktning

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!