Østlandsk lærerstevne: Barns seksuelle helse og forebygging av overgrep

Kurset er ledet av Pia Friis og tar for seg hvordan voksne rundt barn kan forholde seg til barns seksualitet og seksuelle leker.

Illustrasjon av logoen til Østlandsk lærerstevne
Illustrasjon: Privat

Kurset tar for seg hvordan voksne rundt barn kan forholde seg til barns seksualitet og seksuelle leker. Hva er forskjellen på normal seksualitet og den leken som skal vekke bekymring? Når og hvordan skal vi bidra til at barn kan sette grenser for seg selv og respektere andres grenser som det står i rammeplanen? Hvordan kan man best samarbeide med foreldrene? Hvordan har barns naturlige seksualitet, og hvordan vi forholder oss til den, sammenheng med forebygging av seksuelle overgrep? Hva gjør vi når et barn forteller om overgrep?

Å vite hvordan vi forebygger overgrep er en forpliktelse i rammeplanen og da er det nødvendig å ta tak i egne fordommer og tabuer. Verktøyet «Snakk med barn», et metodisk verktøy for barns seksuelle helse og forebygging av overgrep, blir vist.

Pia Friis er utdannet barnehagelærer og har 40 års erfaring i arbeide med barn. Hun har jobbet med hvordan barnehageansatte kan forholde seg til barns seksuelle leker i over 20 år og knytter dette opp mot forebygging av seksuelle overgrep. I foredraget kommer hun med mange praktiske eksempler fra hverdagen i barnehagen og viser hvordan en barnehage kan arbeide med temaet barns seksualitet og forebygging av overgrep. Pia Friis engasjerer og gir kunnskap og klokskap om temaet.

Arrangementet er en del av Østlandsk lærerstevne: en uavhengig, ideell organisasjon som har som formål å samle skolefolk, barnehagepersonell og andre interesserte til kurs, orienteringer og drøftinger av aktuelle skole- og utdanningsspørsmål.

Østlandsk lærerstevne tilbyr en stor bredde i kurs og foredrag og arrangeres i nært samarbeid med OsloMet – Storbyuniversitetet. Stevnet ble arrangert første gang i 1931, og årets utgave er det 87. i rekken.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!