Oslohistorier

Tre forfattere og Don Martin

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Sommer i Oslo. Trikkene går litt saktere, kanskje er det ferjekø på Vippetangen eller lunken utepils i Sofienbergparken.

Alle de tre forfatterne Linn Strømsborg, Ingvild H. Rishøi og Henrik H. Langeland har skrevet fortellinger fra urbane og mindre urbane strøk av hovedstaden. Strømsborg har kalt romanen Furuset en kjærlighetserklæring til stedet man kommer fra, det stedet man prøver å komme seg unna før man skjønner at det egentlig er en selv man prøver å rømme fra. Rishøi har med sine to kritikerroste novellesamlinger La stå! og Historien om fru Berg fått en tydelig stemme i den norske litterære offentligheten og legger mange av sine tekster til urbane miljøer på kjøpesentre og i blokkleiligheter. Henrik H. Langeland skapte furore med romanen Wonderboy da den kom i 2003. Nå har vestkanteren Christian von der Hall gjort comeback i romanen Fyrsten. Strømsborg, Rishøi og Langeland leser utdrag fra tekstene sine denne kvelden.

«Av alle verdensbyer er nok Oslo minst», hevder Don Martin i låta «Nilsen», som er en hyllest til en sammensatt by. Nå er tre forfattere og Don Martin klare for å fortelle sine Oslo-historier.

Litteraturhuset Tre forfattere og Don Martin

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!