Operasjon uten bedøvelse

Josefine Klougart og Kjersti A. Skomsvold

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

– Jeg har en en voldsom drift mot å bli i følelsene istedenfor å flykte. Heller enn å bedøve meg fortsetter jeg operasjonen uten bedøvelse. (Klougart i intervju med Klassekampen)

Josefine Klougart blir i sorgen og katastrofen, dissekerer og ser hva godt det kommer ut av det. Hun har ennå ikke fylt tretti. Likevel har Klougart blitt nominert til Nordisk råds litteraturpris to ganger og gitt ut fire romaner.

Den danske kronprinsessen har kalt henne ikke bare en viktig forfatter i sin generasjon, men i sin tid, og Tomas Espedal har uttalt at debutboka hennes, Stigninger og fald (2010), på et tidspunkt nesten reddet livet hans. Et sjeldent litterært talent besøker med andre ord Litteraturhuset denne kvelden.

Om mørke heter hennes nye roman, som fikk Politikens anmelder til å skrive at «Klougarts skrift skaber billeder, som man har lyst til at tapetsere sit indre med eller sende som postkort til nære og fjerne kære.» Den er nå oversatt til norsk av Trude Marstein. En bastard av en roman som, i sin fragmenterte undersøkelse av undergang, sykdom og utslettelse, skinner i mørket. Hør Klougart i samtale med forfatterkollega Kjersti A. Skomsvold på Litteraturhuset denne kvelden.

FOTO: Sofie Amalie Klougart

Wergeland Litteraturhuset Josefine Klougart og Kjersti A. Skomsvold

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!