On the road

Med Linda Klakken og Morten A. Strøksnes

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Ferlinghetti: Vel, det finnes mange forskjellige Amerika-er rundt omkring. Du har den dominerende kulturen, med fjernsyn og forretningsfolk og … og … hele det militærindustrielle komplekset. Og så har du … kunstnerne, forfatterne og de intellektuelle. Det er et annet Amerika.

Forfatteren Linda Klakken dro til USA for å snakke med én av sine helter, en av de siste gjenlevende fra beatgenerasjonen, Lawrence Ferlinghetti. I tillegg til å være poeten bak blant annet En tankens Coney Island var han også forleggeren som utga Allen Ginsbergs legendariske dikt «Howl».

Morten A. Strøksnes er en av Norges sterkeste reiseforfattere og kan mye om amerikansk politikk og historie. I sin bok Rett vest. Cape Cod til Big Sur setter han seg i bilen på jakt etter det virkelige Amerika, Amerikas sjel.

Hva finnes bortenfor presidentkandidater, Hollywood-fruer og den amerikanske krigen mot terror? Klakken og Strøksnes tar av fra Route 66 og søker seg inn på de amerikanske landeveiene vi kjenner fra beatlitteraturen og roadmoviene. Hvem møter de der? Hvordan skriver man fram det andre Amerika? Det snakker disse to sakprosaforfatterne med Bokmagasinetredaktør Karin Haugen om på Litteraturhuset denne kvelden.

Kjelleren Litteraturhuset Med Linda Klakken og Morten A. Strøksnes

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!