Om katter og kvinner

Kristen Roupenian og Eline Lund Fjæren

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Kristen Roupenian og Eline Lund Fjæren

Ubehag, grøsserelementer, finmasket humor som kommer til syne når mennesker og maktrelasjoner kles av og eksponeres i langt fra flatterende lys.

Den amerikanske forfatteren Kristen Roupenian skapte furore med debutnovellen sin «Cat Person», da den ble publisert på The New Yorker i 2017. Metoo var da på sitt mest brennhete, og med novellens tematisering av klein sex og det å gjennomføre et samleie mest fordi en avbrytelse vil bety masse støy, skapte en voldsom resonans hos leserne. Med sine 4,5 millioner treff ble novellen den mest leste online-fiksjonsteksten The New Yorker har publisert noensinne.

Rettighetene til Roupenians første novellesamling, der «Cat Person» inngår som en av tekstene, ble solgt for 10 millioner etter en heftig budkrig, og filmrettighetene er solgt til HBO for lengst. Nå kommer også den norske oversettelsen. Tittelen er Du vet at du vil, og oversettelsen er ved Hilde Lyng.

Eline Lund Fjæren har med sine tre romaner Ung jente, voksen mann, Klokken og sengen og Forbruk i september etablert seg som en tydelig litterær stemme. Også hun tematiserer det man kan betegne som Metoos gråsoner, og da hun arrangerte feministisk lesesirkel i Bergen, hadde hun Kristen Roupenian på pensumlista. Nå møtes de to til samtale.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/om_katter_og_kvinner_kirsten_roupenian_og_eline_lund_fjaeren__on_cats_and_women Engelskspråklige arrangement

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!